Ejerskab &
Brands

Trojel-Meyer
Ejerskab-og-Brands
Play Video about Ejerskab-og-Brands
Toms Gruppen leverer slik- og chokoladeoplevelser via velkendte brands og unikke produkter. Vi startede i Danmark og er i dag til stede med slik og chokolade i store dele af verden.
Toms Stiftere - Trojel og Meyer-min

Starten

Toms blev grundlagt i 1924 af et par driftige apotekere, Hans Trojel og Victor H. Meyer. De havde i forvejen en virksomhed med vareautomater, som stod placeret rundt omkring på stationer og foran butikker. Her kunne danskerne trække sig en lille ting, når de blev lækkersultne – og netop det blev Trojel og Meyers vej ind i slik- og chokoladebranchen. De ville selv producere varer til automaterne i stedet for at købe slik og chokolade fra andre fabrikker, så de investerede i en fabrik på Amager og gik i gang.
I stiftelsesdokumentet fra 30. januar 1924 stod der ‘Toms Fabrikker A/S’. I folkemunde blev navnet blot ‘Toms’ – og det findes trykt på mange forskellige måder på skilte og emballager fra de første år. Både ’Toms Fabrikker’, ’TOM’, ’Tom’, ’Tom’s’ og ’Toms’ går igen, og det er nok især betegnelsen ’TOM’, som har ført til anekdoten om, at der først senere blev tilføjet et ’s’ til navnet.
Karamel-fabrik-PragsBoulevard
Stiftelsesdokument

Fundamentet

I 1942 blev Toms købt af grosserer Victor B. Strand, en skarp handelsmand med erfaring i produktionsvirksomhed fra sit ejerskab af firmaet Tørsleff. Under 2. Verdenskrig var ingredienser som kakaobønner og sukker svære at få fat i, og slik- og chokoladeproducenter stod i vanskeligheder.
Viktor Strand
Skildpadder-i-aeske
Men Victor B. Strand så muligheder i forhindringer, og hans tillid til dygtige medarbejdere gjorde en stor forskel. Han ansatte kompetente direktører til at styre fremdrift og dagligdag, og allerede ved 25-års jubilæet i 1949 kunne han som bestyrelsesformand for Toms Fabrikker A/S fortælle om overskud, teknologiske fremskridt, nye produkter og dygtige medarbejdere. Fundamentet for fremtiden var på plads.

Fremtiden

I 1974 blev ejerskabet for Toms Fabrikker ført videre. Victor B. Strand overdrog alle aktier til en fond, som herfra skulle sikre den bedste fremtid for virksomheden. Fonden fik navnet ‘Gerda og Victor B. Strands Fond’, og i fundatsen kan man læse, at fondens formål er at sikre en sund forretningsmæssig og økonomisk drift og udvikling af Toms Fabrikker og tilknyttede selskaber.
Toms-Ejerskab-og-Brands-Fond
Toms-Fond-bestyrelse
Toms Gruppens fondsbestyrelse 2023

Med det formål har Gerda og Victor B. Strands fond – i dag kaldet Toms Gruppens Fond – siden ejet alle aktier og haft ansvaret for styringen af Toms ud på det globale marked og ind i en fremtid med ansvarlig produktion og bæredygtig omtanke.

I tråd hermed støtter Toms Gruppens Fond også hvert år en række initiativer og partnerskaber, der gavner mennesker og miljø – både i nærområder og i leverandørkæden.
Toms-Group-Brand-Pallette

Toms Gruppens brands

Toms Gruppen står i dag på en palette af stærke brands, som giver potentiale til også at præge slik- og chokoladebranchen i fremtiden. Stærk viden og stærke traditioner, erfaringer og opfindelser, som skal bringes i spil.
Alle vores brands har rødder tilbage i konfekturebranchens spæde opstart og er formet gennem mange årtiers industrialisering, samfundsudvikling, globalisering og fokus på kvalitet

Direktører gennem tiderne

Anders N. Neergaard var den første direktør med ansvar for hele virksomheden. Han blev i 1942 ansat af Victor B. Strand, som kort forinden havde købt aktiemajoriteten i Toms Fabrikker A/S.

En række af dygtige direktører har siden fulgt efter Neergaard, og i dag er Annette Zeipel direktør for Toms Gruppen.
Direktører

1942 – Anders N. Neergaard
1970 – Ehlers Friis-Mikkelsen
1991 – Michael Olufsen
2000 – Per Harkjær
2004 – Jesper E. Møller
2014 – Carsten L. Thomsen
2021 – Annette Zeipel

1942 – Anders N. Neergaard
1942 – Anders N. Neergaard
1970 – Ehlers Friis-Mikkelsen
1970 – Ehlers Friis-Mikkelsen
1991 – Michael Olufsen
1991 – Michael Olufsen
2000 – Per Harkjær
2000 – Per Harkjær
2004 – Jesper E. Møller

2004 – Jesper E. Møller

2014 – Carsten L. Thomsen
2014 – Carsten L. Thomsen
2021 – Annette Zeipel
2021 – Annette Zeipel
00.00
Victor B. Strand
  • Victor B. Strand